Tekemistä

Ohjelmapalvelut

Vuorenmaan matkailualue

Vuorenmaan matkailualue sijaitsee Soinin keskustasta 7 km pohjoiseen. Nuoret soinilaiset yrittäjäveljekset pyörittävät laskettelukeskusta Vuorenmaassa talvikaudella 2022-2023.

Vuorenmaasta löytyy kolme hyvin hoidettua rinnettä (100-400 m), joiden korkeusero on parhaimmillaan 57 metriä, sekä sompa- ja naruhissit. Vuorenmaan vauhdikas päärinne on aikoinaan kasvattanut menestyneitä alppilaskijoita ja nähnyt monet SM-kisat. Vuorenmaata onkin kutsuttu eteläisen Suomen parhaaksi nopeuslaskurinteeksi.

Tunnelmallinen rinnekahvio palvelee talvella laskijoita ja muita liikkujia rinteen laella. Myynnissä on perinteiseen tapaan kahvitauolle sopivia herkkuja, suurempaan nälkään sopivia ranskalaisia ja sämpylöitä ja tietenkin pientä makeaa pikkuväelle.

Lastenrinteen vieressä sijaitsee kota, jossa voi syödä omia eväitä tai paistaa makkaraa. Lapsenmielisten iloksi löytyy myös hyvä pulkkamäki.

Ajankohtaista tietoa laskettelurinteestä löytyy sivulta:

Lukkarilan elämyspalvelut

Lukkarilan elämyspalvelut tarjoavat elämyksiä hevosten, muiden eläinten ja luonnon parissa. Vain mielikuvitus on rajana, kun luonto näyttää parastaan ja kiireettä nautitaan ajasta eläinten parissa.

OHJATTU TILAVIERAILU Perheille ja ryhmille

Sisältää ohjatun eläinten esittelyn, eläinten rapsuttelun sekä pienimuotoisen hoidon.Huomaat, kuinka terapeuttisia eläimet ovat. Kesto noin 2 tuntia. Ohjattu tilavierailu 85 €/ ryhmä, sis. alv.24% ja vakuutuksen.

Tilavierailun yhteydessä mahdollisuus talutusratsastukseen minihevosilla, lapset max 25kg. 15€ /lapsi. 

MINITALUTUSRATSASTUS

Maasto 45€/lapsi, kesto hevosen laiton kanssa noin 1h 30min. Hinnat sis. alv 24% ja vakuutuksen. Alle 25 kg lapsille.

PIKKUMETSÄSEIKKAILU

Pikkumetsässä seikkaillaan todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla, ihmetellen, tutkien sekä kuvitellen, hyödyntäen metsää, luontoa ja eläimiä. Kesto noin 2 tuntia.

Pikkumetsäseikkailu on tarkoitettu perheille sekä lapsiryhmille (päiväkodit, eskarit, koulut, syntymäpäivät). Suositusikä 4-10v. mutta on elämys myös kaikenikäisille heittäytyjille.  Ryhmäkoon suositus 4-10 henkilöä / ryhmä. Ryhmiä voi olla useampikin kerralla. 

Pikkumetsäseikkailu on mahdollista tuoda tarvittaessa myös asiakkaan luokse tai toteuttaa esteettömänä. Pikkumetsäseikkailu Lukkarissa 15€/ hlö sis. alv 24% ja vakuutuksen. Asiakkaan luokse tuotuna , kysy tarjousta.

 TYHY-PÄIVÄ

Räätälöidään kullekin ryhmälle erikseen voimaannuttavaa yhdessäoloa, tarpeen ja mielenkiinnon mukaan.

Kerro toiveesi ja kysy ideoita sekä tarjousta!

Pikkumetsäseikkailuun, ohjattuun tilavierailuun ja TYHY-päivään mahdollisuus varata 10 eurolla valmiin nuotiopaikan omien eväiden syömiseen tai tilata syötävät ja juotavat etukäteen sovitusti talon puolesta.

PYÖRÖAITAUKSEN VUOKRAUS

Pyöröaitaus on 18m halkaisijaltaan ja sitä käytetään hevosten juoksuttamiseen sekä nuorten hevosten kouluttamiseen. Pyöröaitauksen vuokra 55€/kk sis. alv 24% ja rajattoman käyttöoikeuden kuukaudessa.

 Varaukset / tilaukset: Soitto tai viesti numeroon 040-5245535. Osoite: Multiantie 188, Soini

Vauhti-Matin ratsutila

Elämyksiä ja mielen­rauhaa issikka­vaelluksilta

Islanninhevosvaellukset maaseudun luonnon rauhassa ovat mitä parhainta terapiaa arjen kiireeseen. Vauhti-Matin Ratsutila Soinissa, Itä-Ähtärintien varrella tarjoaa eripituisia vaelluksia yhdeksän islanninhevosen ja yhden puolilänkkärin voimin. Vaelluksille voi lähteä myös, vaikka ei olisi aikaisempaa ratsastuskokemusta. Heistä pitävät huolen tallin kokeneimmat ja rauhallisimmat ratsut. Vauhtia ja jännitystä kaipaaville kokeneille ratsastajille voidaan järjestää erillisiä laukkamaastoja sääolosuhteet huomioon ottaen.

Tervetuloa nauttimaan luonnon rauhasta ja liikunnasta ihanien issikoiden kanssa!

Lisätietoa Vauhti-Matin Ratsutilan palveluista löytyy yrityksen nettisivuilta www.vauhtimatti.fi sekä Facebookista ja Instagramista.

Nature Paavola

Nature Paavolan koivunmahla- ja villiyrttituotteet tunnetaan jo laajalti. Tilalla on mahdollista sesongin salliessa päästä seuraamaan mahlan juoksutusta tai keräämään itse villiyrttejä.

Tilalla toimii tilausravintola, joka tarjoaa aitoa lähiruokaa omintakeisesti ja villisti maustettuna. Nature Paavolalla on myös tarjolla erilaisia tyky-, virkistyspäivä- ja luontomatkailupaketteja isommille ja pienemmille ryhmille. Ryhmäpaketit räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaisesti. 

Nature Paavola Oy
Multiantie 2969
63950 Vehunkylä

Wuorelan vuohivaellukset

Wuorelan Vuohivaellukset on matkailupalvelu, jossa yhdistyvät kaunis luonto sekä yhteys eläimeen. Tarjoamme kesällä 2022 tilavierailuja, joilla tutustutaan vuohiin, kanoihin, viiriäisiin, pupuihin, koiriin ja kissoihin.

Palveluihimme kuuluvat myös vaellukset tilan veikeiden vuohien kanssa Soinin Vuorenmaan upeissa maisemissa, pituudeltaan n. 1,5 km tai 3 km (reitti voidaan räätälöidä tarpeen mukaan). Kesällä 2022 vaellukset eivät ole mahdollisia kilien syntymän takia.

Ota yhteyttä:
0400813622
suvi.j.vuorenmaa@outlook.com

Liikuntapaikkoja

Soinin hiihtoladut

Soinissa on mukava, vaihteleva latuverkosto. Latuja huolletaan talvikaudella useamman kerran viikossa, kelitilanteen mukaan.

Soinin ulkoliikuntapaikat

Soinista löytyy ajanmukainen urheilukenttä, pallokenttä, tenniskenttä sekä kesäisin beach volley -kenttä.

Uimarannat

Tillikanranta

Ähtärintie 980, Soini

Soinin Kukonkylän Viitalampi sijaitsee Seinäjoelle menevän tien varrella. Kirkasvetisen lammen rannalle on helppo tehdä uimaretki lähiseudulta tai lähteä viettämään rantapäivää kauempaakin.

Hankajärvi

Karstulantie 949, Soini. Hankajärvi sijaitsee keskustasta Karstulaan päin n. 9km.

Hiekkarannalla on laituri, ulko-wc ja pukukopit naisille sekä miehille. Alueella on kesäisin toiminnassa oleva Hankarannan leirintäalue ja kesäkioski. Hankajärvi on melko suuri järvi, jossa on esimerkiksi haukia, ahvenia ja jokirapuja. Hieno Kuninkaanpuiston patikkareitti lähtee tien toiselta puolelta.

Alasen ranta

Alajärventie 841, Soini.

Rannalla on monenmoista tekemistä: uimisen lisäksi voi mm. kalastaa, paistaa makkaraa kodalla ja laavulla ja vuokrata Laasalan kyläseuran saunamökkiä.

Saunavuorosta peritään kulukorvauksena 3 h 35 € ja koko päivältä 50 €.

Saunavuoron voi varata itse netistä:

Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi ohjeistuksen ja laskun saunavuorosta. Tehtyä varausta ei voi itse poistaa.

Kesäaikaan saunavuokraan sisältyy sup-lautojen käyttö. Rannassa on myös esteetön laituri.

Talviaikaan rantaan valmistellaan säiden salliessa avantouintimahdollisuutta.
Saunarakennuksessa on pukuhuone, sauna sekä saunatupa, jossa myös kamina.
Varaa saunan lämmittämiseen riittävästi aikaa etenkin kylmällä säällä. Talvella voit tehdä reiän omalla jääkairallasi lampeen, josta saat saunalta löytyvän pumpun avulla nostettua vettä. Sulan veden aikaan voit hakea vettä saunalta löytyvillä sangoilla lammesta. Rannassa oleva kota, uimakopit, wc ja laiturit ovat vapaasti kaikkien käytössä myös varatun saunavuoron aikana.

Saunominen ja uiminen tapahtuu omalla vastuulla.

Lauttonen

Lauttotie 20, Soini. N. 2 km Soinin keskustasta Multialle päin.

Soinin keskustan läheisyydessä sijaitseva Lauttosen uimaranta on viihtyisä vapaa-ajanviettopaikka. Rannalla on uimisen lisäksi mahdollisuus pelata vaikkapa rantalentopalloa ja lapsille on vesi- ja hiekkaleikkien lisäksi tarjolla perinteiset keinut.

Vuorenmaan kuntoportaat

Vuorenmaan elämys- ja kuntoportailla on pituutta peräti 250 metriä, korkeuseroa mukavat 57 metriä ja askelmiakin tulee 435. Vikkeläjalkaiset kipuavat ne juosten kolmeen minuuttiin.

Portaiden yläpäässä on parkkipaikka, josta on mahdollista piipahtaa myös läheisen Kuninkaanpolun reitistöllä ja lähellä, n. 200m päässä, sijaitsevalla Vuorenmaan laavulla.

Soinin Sisu ry:n pumptrack-rata (KOHITRACK)

Asfalttipintainen pumptrack-rata useine linjoineen mahdollistaa mielekkään, kehittävän ja turvallisen harrastamisen ja liikkumisen. Soinin pumptrack soveltuu pyöräilyn lisäksi scoottaukseen, skeittaukseen sekä rullaluisteluun. Ja voi radalla juosta ja hyppiäkin ja ajaa esimerkiksi RC-autoilla. Radat soveltuvat +2-vuotiaiden potkupyöräilystä aina aikuisten aktiiviharrastajien tarpeisiin kuten myös perheliikuntaan. Rata sijaitsee aivan Soinin keskustassa.

Frisbee­golf­radat

Yhtenäiskoulun rata

Radan lähtöpaikka ja maali sijaitsee yhtenäiskoulun liikuntasalin kulmalla. Radallaon 8 väylää/koria ja väylien yhteispituus on 524 metriä.

Lintuharjun rata

Lintuharjun frisbee-golfrata sijaitsee hautausmaan takana noin 1,5 kilometriä Soinin keskustasta Karstulaan päin (Karstulantie 147 B, 63800 Soini) Radalla on 18 väylää/koria ja väylien yhteispituus on 1815 metriä.

Frisbeegolf kiekkoja sekä ratakarttoja lainattavissa Soinin kunnan kirjastosta.