Käyntikohteet

Sisäänheittoteksti

Kappale 1

Kappale 2

Iiroonrannan PUUHI

os. Multiantie 918

Iiroonrannan PUUHI on pihapiiri, jossa pidetään kulttuuritapahtumia ja johon kannattaa käydä tutustumassa muutoinkin, koska

Uuden päärakennuksen on suunnitellut Pro Finlandia -mitalillakin palkittu arkkitehti Anssi Lassila. Rakennus on lähialueilla ainoa hänen suunnitelemansa julkinen rakennus.
Alueella on myös yli 100 v vanha tupa, jota on kunnostettu.

PUUHIssa järjestetään mm. musiikkitapahtumia ja näytelmiä.
Kohde on sopiva myös ryhmille. Kohteen esittelyn lisäksi mahdollisuus ohjelmaan ja pieneen tarjoiluun.

Ryhmämatkoista tiedustelut

Hannele Hannula, hannhan57@gmail.com, 040 8656347.

Muut aluetta koskevat tiedustelut

Leena Valkeus, leenavalkeus@gmail.com, 040 8619363

Reijo Kivijärven taideateljee

Reijo Kivijärvi on maalannut ammatikseen jo vuodesta 1981 naivistisia kansankuvauksia sekä maisemamaalauksia. Tänä aikana hän on tullut tunnetuksi upeasta maalausjäljestään ja loistavista oivalluksista tauluissaan.

Vuonna 1986 Reijo Kivijärvi muutti Soiniin. Hän osti pientilan, jonka navettaan hän remontoi ateljeen. Maisemamaalauksen rinnalle tulivat tuolloin naivistiset maalaukset. Maisemissaan hän on ulkoilmamaalari, millä on ollut vaikutusta myös naivististen töiden maalauksellisuuteen ja luonnonmukaisiin valovaikutelmiin. Naivismissaan Reijo Kivijärvi on kuin kansankuvaaja. Hän on kokenut maaseudun voimakkaan rakennemuutoksen ja luonnehtiikin itseään kadonneen maalaiselämän kuvaajaksi. Yksi taiteilijanuran tärkeistä merkkipaaluista oli se, että Kivijärvi kutsuttiin vuonna 1994 valtakunnalliseen Naivistit Iittalassa – naivistinäyttelyyn.

”Olinkin sitten Iittalassa mukana peräti 28 kesää peräkkäin, ja pidän siinä Suomen ennätystä hallussani. Sain sieltä nimeä taiteilijana, sekä suuren määrän faneja”, kertoo Kivijärvi.

”Tulevana kesänä en enää luvannut osallistua Iittalan näyttelyyn, joten pystyn nyt paremmin keskittymään omaan kesänäyttelyyni omassa kotiateljeessani Soinissa.”

Kivijärven naivistisen taiteen yksi erityispiirre liittyy vanhoihin rakennuksiin, joilla on usein yhtä tärkeä rooli maalauksissa kuin niissä esiintyvillä ihmisilläkin. Pihapiirit ovat myös kansatieteellisen tarkkoja kahdellakin tavalla. Taiteilija on palannut lapsuutensa ympäristöön ja tarkentanut muistiaan. Yhtä merkittävää on 1990-luvulla alkanut innostus kerätä vanhoja rakennuksia, koneita ja työkaluja, jotka aiheen niin vaatiessa ilmestyvät myös tauluihin.

Keräilyharrastus ja perinnerakentaminen synnyttivät myös idean kesätapahtuman, Wanhan ajan päivien, järjestämiseen. Tapahtuma kasvoi 20 vuoden aikana niin suosituksi, että Kivijärvi huomasi ennen pitkää oman taiteen tekemisen jäävän toissijaiseksi. Tapahtuman huima suosio vei taiteilija Kivijärven aikaa läpi vuoden eikä taiteelle riittänyt tarpeeksi. Siksi hän päätti lopettaa tapahtuman ja keskittyä maalaamiseen vuoden valoisimpana aikana. Nyt taiteilija kokee olevansa paremmassa luomisvoimassa kuin koskaan. Edelleenkin taiteilijan pihapiirin vanhat rakennukset ovat ihmisten nähtävissä, kun he vierailevat taiteilijan kesänäyttelyssä hänen navetta-ateljeessaan.

Ateljee on avoinna vierailijoille tulevana kesänä 18.6.-31.7.2022 klo 12-19 joka päivä.
Ryhmävierailun kesto on n. 1,5 h. Tuona aikana taiteilija esittelee ateljeen ja taulut sekä pihapiirin rakennukset. Vanhan ajan työnäytöksessä pyöräytetään pärehöylällä kävijöille oma päretarjotin, jonka saa halutessaan mukaan. Kahvitarjoilu.
Lisämaksusta ryhmille myös ruokailumahdollisuus, tilauksesta savusauna, yöpyminen maalaisromanttisesti aitassa ja kotaruokailu pienille seurueille.

Reijo Kivijärvi
p. 0400-164166
reijo.kivijarvi@gmail.com