Soini ryhmille

Nature Paavolan ryhmäpaketit

Nature Paavola toivottaa erikokoiset tyky-, virkistyspäivä- ja luontomatkailuryhmät lämpimästi tervetulleeksi. Nature Paavola vie ryhmäsi nauttimaan Soinin upeasta luonnosta turvallisesti ja hauskasti. Ryhmäpaketit räätälöidään aina ryhmän toiveiden mukaan. Saatavilla myös metsästys- ja kalastusretkiä, yöpymismahdollisuus.

Nature Paavola Oy
Multiantie 2969
63950 Vehunkylä

Luontopäivä Soinissa

Soinin omaleimainen luonto tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ja kaikentasoisille luonnossaliikkujille. Monipuolisista retkeilyreiteistä löytyy sopiva jokaiselle. Vanhoja metsiä, vanhoja ojittamattomia suoalueita, postikorttimaisia järvimaisemia. Olemme koonneet ryhmällesi valmiiksi joitakin soinilaisia luontoelämyksiä, joista valita!

Esimerkkiohjelma:

Päivän kesto n. 2-4 h

 • Saapuminen Soiniin
 • Lähtö luontopolulle: Kuninkaanpuisto, Hermanninlenkki, osa Arpaista tai Paavolan reitti
 • Soinin esteetön luontopolku sopii kaikille, esteettömissä valittavissa kaksi eritasoista vaihtoehtoa.
 • Oppaan johdolla maastoon
 • Mahdollisuus eräruokailuun maastossa

 

Retken voi toteuttaa omatoimisesti tai kysyä vinkkejä Soinin kunnan hankekoordinaattorilta: Jaana Pöllänen jaana.pollanen@soini.fi

Kulttuuripäivä Soinissa

Soini on pieni, mutta aktiivinen kunta Etelä- Pohjanmaalla. Soinilaiset eivät lepäã laakereillaan vaan iloinen tekemisen meininki näkyy ja tuntuu. Soinissa arvostetaan ja vaalitaan kulttuuria; erityisesti soinilaiset ova ansioituneet historian tallentamisessa, perinteiden vaalimisessa sekä tapahtumien järjestämisessä. Käyntikohteita kulttuurin ystäville löytyy useita.

Soinin seurakunnan erikoisuus on Suomen ja ehkä koko mailman ainoa vanha vaivaisakka vuodelta 1854, joka sijaitsee Soinin kirkon tapulin edustalla. Vaivaisakan rinnassa olevan kolikkoaukon kautta kerätään edelleen varoja diakoniatyölle.

Esimerkkiohjelma:

Päivän kesto n. 4 h

 • Saapuminen Soiniin, jossa opas vastassa
 • Käynti Soinin kirkossa, tutustuminen vaivaisakkaan
 • Lounas (eräruokailu vaihtoehtona)
 • Tutustuminen Kuninkaantuvan näyttelyyn, Iiroonrannan Puuhiin tai
  käynti taiteilija Reijo Kivijärven tilalla

Retken voi toteuttaa omatoimisesti tai kysyä vinkkejä Soinin kunnan hankekoordinaattorilta: Jaana Pöllänen jaana.pollanen@soini.fi