Soinin esittely

“Soini, paikka josta kukaan ei tiedä mitään, koska se sijaitsee keskellä ei mitään.
Paitsi, että Soinissa ja Soinin ympäristössä on paljon erilaista nähtävää.” 

8. luokan oppilas, Soinin yhtenäiskoulu

Soini on pieni mutta tulevaisuuteen tähyävä kunta. Soinilaisten yhteinen tekemisen meininki kertoo kylästä, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Pienikin paikkakunta saa paljon aikaiseksi, kun sen asukkaat katsovat samaan suuntaan.

Soinilaiset ottavat matkailijat iloisina vastaan. Olet tervetullut!

 Pidempiaikaisille vierailuille, vapaa-ajan asukkaille ja alueelle muuttoa harkitseville Soini tarjoaa myös harraste- ja toimintarintamalla runsaasti valinnanvaraa. Suurimmalla osalla Soinin kylistä löytyy mm. aktiivinen kyläyhdistys.

Myös kulttuurielämä on Soinissa erittäin vireää! Musiikki on paikallisilla lähellä sydäntä (kuten Soinillinen ja sen suosio todistavat), eikä urheilua ole täälläkään päin Pohjanmaata unohdettu.  Soinin perinteikkäät urheiluseurat ovat tuottaneet maajoukkue- ja olympiaedustajia ja ylläpitävät vireää junioritoimintaa esimerkiksi jalkapallossa ja jääkiekossa. 

Myös yhteiskunnallinen aktiviteetti on alueella elävää. Tästä todisteena ovat monet eri yleisjärjestöt MuoviSammostaan tutusta Soinin 4H-yhdityksestä aina paikalliseen partiolippukuntaan ja Soinin Ystävänapuun, joka pyörittää keskustasta löytyvää ystäväntupaa.

Urheilu

Yleishyödylliset

Soinin Helluntaiseurakunta

Soinin Helluntaiseurakunta, Ähtärintie 21, 63800 Soini. Keskiviikkoisin klo 17.30 Kunkkukerho 5-10 vuotiaille tytöille ja pojille. Keskiviikkoisin klo 18.30 Sanan ja rukouksen ilta. Perjantaisin klo 9.00 Aamurukous. Sunnuntaisin klo 11.00 Jumalanpalvelus. Noin kerran...

Soinin palokuntanuoret

Palokuntanuorten toiminta koostuu viikkoharjoituksista, joissa harjoitellaan turvallisuusosaamista kasvattaen turvallisuustietoisia kansalaisia.         Toimintaan kuuluu lisäksi mm. palokuntaleirit, kilpailut siinä määrin mitä...

Soinin Eläinystävät ry

Soinin Eläinystävät ry on perustettu 200-luvun alkupuolella. Porukkaan kuuluu mm hevos-koira-kissa-lehmä-vuohi-ihmisiä. Eläinystävillä on tarjota v2018 valmistunut koirapuisto kaikille koirallisille sekä ratsastuskenttä esteineen. Meiltä löytyy tietoa paikallisista...

Hyväntekeväisyysyhdistys Astamari ry

Hyväntekeväisyysyhdistys Astamari ry on perustettu vuonna 2013 kahden soinilaisen opettajan voimin. Nykyään yhdistys toimii Soinin, Alajärven ja lähikuntien alueella järjestäen esimerkiksi erilaisia hyväntekeväisyystempauksia ja konsertteja. Yhdistyksellä on...

Kirkonmäki

Vaivaisakka

Vaivaisakka

Kirkonulkopuolella on Suomen ainoa vaivaisakka. Vaivaisakka seisoo kirkonkellotapulin seinällä omassa katoksessaan, jonka etuseinässä on kyltti “Joka köyhää armahtaa,hän lainaa herralle.”

Kirkko

Kirkko

Kirkon rakennustyöt toteutettiin Yrjö Lepistön johdolla ja nykyisen asunsa se sai vuonna 1885 suoritetussa peruskorjauksessa.

Seuraa somessa

Ota yhteyttä