Palvelut Soinissa

Soini on kompakti kyläyhteisö, jossa on kuitenkin huomattavan laaja palvelutarjonta. Perustarpeiden lisäksi Soinista löytyvät mm. kirjakauppa, apteekki, elektroniikkaliike sekä erilaisia vaihtoehtoja niin ruokailun kuin hyvinvointipalveluidenkin saralla.

Elämyksiä, kulttuuria ja päiväretkiä Soiniin

Palveluiden lisäksi alueella on paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Soinissa on paljon elämyspalveluiden tuottajia kuten Wuorelan Vuohivaellukset, Nature Paavola, Lukkarilan Hevospalvelut sekä Tiinan Talli.

Kulttuurin kannalta tärkeitä kohteita ovat tunnetun taiteilijan Reijo Kivijärven tila. Tilalla on maalaismainen tunnelma savusaunoineen kaikkineen.  Alue tarjoaa ihanteelliset puitteet mm. koulutustilaisuuksiin ja erilaisiin tapahtumiin. Soini-seura ylläpitää Kuninkaantupaa, jossa on vaihtuvat näyttelyt. Kuninkaantuvan kierroksella pääset tutustumaan paikalliskulttuuriin hyvin tehokkaasti!

Soinissa sijaitsee myös Nature Paavola Oy:n kotitila, jossa jalostetaan koivunmahlasta ja kotimaisista marjoista, hedelmistä ja kasveista tehtyjä juomia.

Soinissa järjestetään myös ryhmämatkoja ja palveluita. Otamme mielellämme vastaan ryhmiä! Rakennamme päivät aina ryhmäkohtaisesti, asiakkaita kuunnellen. Ryhmämatkojen järjestelyissä voit kysyä lisätietoja: Hannele Hannula, tapahtumatosuuskunta@gmail.com, 040-8656347

Majoitusta

Soinin majoitustarjonta keskittyy idylliseen mökkimajoitukseen. Tämän lisäksi keskustan alueella toimii Tmi Satuyö. Hautakylällä vierailija voi majoittua Visit Hautakylä Oy:n tarjoamassa rauhassa. Nämä ja alueen mökkimajoitukset voi helpoimmin löytää ja varata mm. lomarengas.fi palvelusta tai airbnb:n ja booking.comin sivuilta.

Matkailupaketit ja tuotteet

Luontopäivä Soinissa – päiväohjelma

Luontopäivä Soinissa – päiväohjelma

Luontopäivän aikana tutustumme Soinin reitistöihin, vaihteleviin maastoihin sekä tunnettuihin kohteisiin oppaan johdolla. Opas hyppää ryhmän mukaan kertomaan omista kokemuksistaan ja tarjoamaan ryhmälle mielenkiintoisia luontoelämyksiä. Päivän aikana tutustutaan joko...

Kulttuuripäivä Soinissa

Kulttuuripäivä Soinissa

Tule viettämään antoisa kulttuuripäivä Soinissa! Kulttuuripäivän aikana pääset tutustumaan Soinin tärkeimpiin kulttuurikohteisiin, kuten Soinin kirkkoon ja vaivaisakkaan, tai taiteilija Reijo Kivijärven tilaan. Myös Soini-seuran ylläpitämä Kuninkaantupa on hieno...

Mahlan pullotus Paavolassa

Mahlan pullotus Paavolassa

Tule tutustumaan ryhmäsi kanssa mahlan pullotukseen Nature Paavolassa, Vehun kylässä. Paavolan talo on mainittu aikakirjoissa 1570 asuttuna tilana, joten paikalla on pitkät perinteet! Päivän aikana tutustutaan mahlan pullotukseen ja kaikkeen siihen liittyvään...

Elämää ennen-päiväohjelma

Elämää ennen-päiväohjelma

Soini on todella elävä yhteisö, jonka historia ulottuu kauas. Tervanpoltto ja siitä saatavat hyödyt ovat olleet merkittävä tekijä Soinin kehittymiselle. Soini onkin ollut merkittävä tervanpolttoalue 1700-luvulta 1900-luvulle. Soinin kunnan alueelta on löydetty yli 500...

Palveluntuottajat Soinissa

Majoitus

Tule nauttimaan kauniista järvimaisemista ja virtaavista vesistä. Miltä kuulostaisi nauttia aamukahvit järven rannalla? Soinissa majoitusta löytyy moniin eri tarpeisiin, kuten ryhmille sekä yksin matkaaville. Suurin osa majoitustarjonnasta sijoittuu järvien ja jokien läheisyyteen.

Kohteet Lomarengas-sivulla

Kohteet Airbnb-sivulla

Juhla- ja kokoustilat

Hautakylä-sali

Hautakylä-sali

Hautakylän koulu
Kylätie 127
63890 HAUTAKYLÄ
Vuokrausasioissa: Aila Rinne 040 571 9648

“Jos kaipaa rauhallista asuinpaikkaa, ruuhkattomia katuja, luonnonläheisyyttä hyvien liikuntamahdollisuuksien kera, hyvää paikkaa aloittaa yritys ja sopivan matkan päästä kaupungista, Soini voi olla oikea vaihtoehto.

Jos Soini ei ole tuttu paikka, vaan ainoastaan läpikulkutie, suosittelen pysähtymään ja varaamaan aikaa esimerkiksi patikoinnille. Mieli rauhoittuu kummasti luonnon äärellä.”

8. luokan oppilas, Soinin yhtenäiskoulu

Elintarvikekaupat

Ota yhteyttä