Palvelut Soinissa

Soini on kompakti kyläyhteisö, jossa on kuitenkin huomattavan laaja palvelutarjonta. Perustarpeiden lisäksi Soinista löytyvät mm. kirjakauppa, apteekki, elektroniikkaliike sekä erilaisia vaihtoehtoja niin ruokailun kuin hyvinvointipalveluidenkin saralla.

Toimintaa ja elämyksiä

Palveluiden lisäksi alueella on paljon mielenkiintoista nähtävää ja tehtävää. Lukkarilan Hevospalvelut sekä Tiinan Talli tarjoavat hevosaiheisia elämyksiä, ja vireän Soini-Seuran ylläpitämät museot taas tyydyttävät historiannälän vaativammaltakin vierailijalta.

Ei sovi myöskään unohtaa Reijo Kivijärven taide-ateljeen miljöötä. Kivijärvi, joka on yksi Suomen merkittävimmistä naivistisista taiteilijoista, on rakentanut ateljeen ympärille idyllisen ja kauniin maalaisalueen savusaunoineen kaikkineen. Alue tarjoaa ihanteelliset puitteet mm. koulutustilaisuuksiin ja erilaisiin tapahtumiin. Siellä onkin monena vuonna järjestetty mm. maankuulut Wanahan ajan päivät, ja vuonna 2018 alueelle lanseerattiin uusi, Sirmakka Soi – tapahtuma.

Soinissa sijaitsee myös Nature Paavola Oy:n kotitila, jossa jalostetaan koivunmahlasta ja kotimaisista marjoista, hedelmistä ja kasveista tehtyjä juomia.

Ryhmämatkojen järjestelyissä voit kysyä lisätietoja myös Hannele Hannula, hannhan57@gmail.com, 040-8656347

Majoitusta

Soinin majoitustarjonta keskittyy idylliseen mökkimajoitukseen. Tämän lisäksi keskustan alueella toimii Tmi Satuyö. Hautakylällä vierailija voi majoittua Visit Hautakylä Oy:n tarjoamassa rauhassa. Nämä ja alueen mökkimajoitukset voi helpoimmin löytää ja varata mm. lomarengas.fi palvelusta tai airbnb:n ja booking.comin sivuilta.

“Jos kaipaa rauhallista asuinpaikkaa, ruuhkattomia katuja, luonnonläheisyyttä hyvien liikuntamahdollisuuksien kera, hyvää paikkaa aloittaa yritys ja sopivan matkan päästä kaupungista, Soini voi olla oikea vaihtoehto.

Jos Soini ei ole tuttu paikka, vaan ainoastaan läpikulkutie, suosittelen pysähtymään ja varaamaan aikaa esimerkiksi patikoinnille. Mieli rauhoittuu kummasti luonnon äärellä.”

8. luokan oppilas, Soinin yhtenäiskoulu

Elintarvikekaupat

Ota yhteyttä