Väliahon sisarukset perustivat tänä keväänä yhdessä matkailualan yrityksen Visit Hautakylä Oy:n ja he vuokrasivat Soinin Vuokratalot Oy:ltä Hautakylän Kaunishalmeen rivitalon.  He tarjoavat matkailijoille laadukasta yöpymismahdollisuutta maalaismaisen kyläidyllin keskellä. Yritysidea lähti ExtremePark-hankeen ideointiryhmänkautta ja koska kylällä on erinomaisessa kunnossa oleva 1990-luvulla rakennettu tyhjä rivitalo, ei nuorten tarvinnut kovinkaan pitkään miettiä tarttuvatko yritysideaan. Myös Soinin kunnan tuki on yrityksen perustamisessa ollut erittäin tärkeää ja kannustavaa. Sisarusten vanhemmat ovat myös tukena ja avustavat heitä yrityksen palvelujen tuottamisessa. Arja äidillä on taloushallinnosta kokemusta ja hän on apuna yrityksen palvelutarjontaa kehiteltäessä. Mikko ja Mika ovat rakennusalan ammattilaisia eli heidän kautta myös rakennuspuolen työt onnistuvat. Marianne valmistui kasvatustieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta tänä keväänä. 

Yritys tuottaa matkailualanpalvelua ja vuokraa viittä kaksiota matkailijoille. Kaikissa huoneistoissa on keittiö/keittokomero, olohuone, makuuhuone, kylpyhuone ja sauna. Huoneistoissa on omat televisiot ja rivitalon pihamaalla on nuotiopaikka sekä lapsille leikkipaikka. Lapsiperheiden tarpeet pyritään ottamaan huomioon, kun palveluasuunnitellaan matkailijoille. Huoneistot on kalustettu eläin aiheisesti sekä lapsille soveltuvia pelejä ja kirjoja on hankittu niin huoneistoihin kuin pihaleikkeihin. Asuntoautolla matkustavat voivat myös yöpyä alueella ja heille tarjotaan mahdollisuus peseytymiseen, sanomiseen sekä tarjotaanaamiaispalveluja. Hautakylän ympäristössä on upeat kalastus-, marjastus- sekä metsästysmaastot. Arpainen tarjoaa hienon lähialueen patikointikohteen ja lisäksi lähialueella on uimarantoja ja rauhalliset kylätiet/hiekkatiet kutsuvat pyöräilemään, joten päivät kuluvat luonnon helmassa kyläidyllin keskellä rauhallisesti.  Paljun vuokraus on mahdollista sekä pihassa on muutama polkupyörä, jolla voi käydä pyöräilemässä. Ähtärin Eläinpuistoon sekä Panda-talolle Lumen ja Pyryn luokse on 30 kilometrin automatka ja sinne ajaa reippaassa puolessa tunnissa eikä Keskisen kyläkauppaankaan ole kuin 44 kilometriä.

Tilauksesta voi käydä Väliahon tilalla tutustumassa kissoihin, koiriin, kanoihin sekä hevosiin rivitalon naapurissa. Tilalla on kolme hevosta, joista kaksi on lapsienkin rapsuteltavaksi soveltuvia miniatyyrihevosia.

Markkinointi tehdään tällä hetkellä Bookingin sekä Airbnb:n kautta. Lisäpalveluina ja tilauksesta tarjotaan mm. eläinavusteisen valmentajan palveluja, shiatsuhoitoja ja kotieläintilavierailu. Eläinavusteisia palveluja tarjotaan myös päiväkoteihin,laitoksiin ja muille haluaville.

Yrityksen tiloissa järjestetään myös kurssitoimintaa. Voimauttava äiti & lapsileirejä toteutetaan yhteistyössä tunnetaito-ohjaaja Hannamaria Ahon kanssa. Kehon ja mielen hoitokeskus BodyMind Center/ Kimmo Peltolan kanssa yhteistyössä järjestetään Hathajooga, Kiinalainen terveysliikunta Tai-chi-kung, Simply Meditation kursseja sekä Shiatsu-akupainantaan tutustumiskursseja.

Visit Hautakylä Oy:stä toivotaan laajaa yhteistyötä alueen erilaisia matkailupalveluja tuottavien toimijoiden kanssa ja yhteydenottoja yhteisen palvelutuotannon kehittämisen näkökulmasta.

Yhteydenottoja ja lisätietoja kursseista Arja Väliaholta puh. 040-7588019 tai sähköpostilla arjat.valiaho@gmail.com tai visit.hautakyla@gmail.com.

Teeriperäntie 49, 63890 Hautakylä