• Multiantie 27, 63800, Soini
  • Miehistökorsu jatkosodan ajalta kaikkine tykötarpeineen
  • Militaria – osastolta löydät mm. sotiemme asepukuja ja kunniamerkkejä
  • Siirtomaatavara – näyttelyssä on esillä kattava valikoima entisajan
    myyntiartikkeleita
  • Koululuokassa voit eläytyä ajassa taakse päin
  • Kuninkaantuvalla on ajanmukaiset ja viihtyisät kokoustilat

Ryhmille varaukset Lasse Autiolta puh. 040 5873161. sposti lasse.autio@pp.inet.fi
Kokoustilojen varauksen yhteydessä voi tilata seuralta myös kahvitarjoilun.

Soini-seura ry on kotiseutuyhdistys, joka on toiminut jo vuodesta 1957. Toiminta hiipui alun innostuksen jälkeen ja seura perustettiin uudelleen 1984, mistä lähtien seuran toiminta kotiseudun kulttuurin hyväksi on ollut erittäin aktiivista.

Tärkeän osan kulttuurin tallentamisessa muodostavat seuran julkaisemat Soini-lukemistot, joita on ilmestynyt neljä osaa. Näistä lukemistoista pääsee sisälle Soinin historiaan 1500 -luvulta aina tähän päivään saakka. Lukemistot ovat lukijaystävällisiä ja hyvin paljon kerronnallisessa muodossa pitäytyen kuitenkin tosiasioihin.

Seuran toimipisteitä on ollut Soinin vanhalla kansakoululla Soini-talolla vuosina 1999- 2012 ja vuosina 2013 – 2018 ns. Kombi-hallilla teollisuusalueella.

Tänä päivänä seuralla on loistavat tilat aivan keskellä Soinin kirkonkylää osoitteessa Multiantie 27 C,joka sijaitsee Soinin kunnantoimiston vieressä. Tilaa on peräti 260 neliötä ja tiloissa on useita monipuolisia näyttelyjä. Näyttelyinä ovat olleet mm. laaja siirtomaatavara -näyttely 1940 -luvulta 1970 luvulle, vanhan ajan koululuokka, entisajan apteekkitavaroiden ja lääkkeiden näyttely sekä erittäin kattavamilitaria -näyttely 1918 – 1944. Nähtävinä on todella harvinaisia ja mielenkiintoisiaesineitä, joista lähes kaikilla on oma tarinansa. Miehistökorsu on yksi niistä.

Entisen kunnantalo kakkosen saneeraus uudeksi Soinin kulttuuritaloksi Kuninkaantuvaksi aloitettiin vasta 2018 alussa yhteistyössä Soinin kunnan, Kuudestaan ry:n ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen myötävaikutuksella. Käänteentekevää projektissa oli joulukuussa 2017 saatu myönteinen avustuspäätös Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Eurooppa investoi maaseutualueeseen. Käytännössä asiat hoidettiin Etelä-Pohjanmaa ELY-keskuksen kautta.

Kuninkaantupa ottaa vastaan vierailijoita kesäisin. Kesän 2022 aukioloajat tarkentuvat myöhemmin.

Kuninkaantuvalla on myös erinomainen kokoustila, johon mahtuu 40 – 45 henkilöä. Tiloissa on videotykki valkokankaineen, televisio, nettiyhteydet sekä hyvä keittiö. Tilaa vuokrataan hintaan 30€ kerta ja Soini-seuralta voi myös tilata kahvituksen. Tarkempia tietoja saa seuran puheenjohtaja Lasse Autiolta puh. 040 5873161. Seuralle tulee myöhemmin oma päivystävä puhelin.

Vieraile myös Soini-seuran kotisivuilla osoitteessa soini-seura.soini.fi